Samsø Marathon – løb for mænd og kvinder



Samsø Marathon er et dansk løbemaraton, der afvikles på øen Samsø én gang om året. Det er et stævne, hvor både mænd og kvinder kan deltage og konkurrere mod hinanden, men den første mil er kun åben for mænd.

Der er mange flere muligheder for kvinder i dette løb end på andre løb. Organisationen tilbyder støtte til kvindelige konkurrenter med eksperter, der kan give råd og tips, samt et medicinsk telt kun for kvinder, der giver ekstra sikkerhed.

Samsø Marathon er et dansk løbeløb, som afvikles hvert år i maj. Det blev grundlagt tilbage i 1993 og er kendt som et miljøvenligt løbemaraton til lave omkostninger.

Arrangørerne af Samsø Marathon ønsker at gøre denne begivenhed til en bæredygtig begivenhed i alle aspekter – miljømæssigt, økonomisk og socialt. Det betyder, at de ønsker at reducere deres CO2-fodaftryk, mens de også brænder deres økonomi med turisme og skaber nye job til lokalbefolkningen.

Maratonløbet starter på Oddens naturskønne havn, passerer gennem Ørstedsparken, går langs naturreservatet ved Windmill Hills og løber derefter helt ned til Svaneke havn, før det atter vender tilbage til Odden.

Samsø Marathon er et årligt dansk løbemaraton, der finder sted på den lille ø Samsø den 3. søndag i marts. Løbet består af tre kategorier, et maratonløb for mænd og kvinder, et halvmaratonløb og et børneløb.

Den første udgave var i 1982 og er siden blevet afholdt hvert år. Kurset starter klokken 7.00 på havnen i Hov, hvor du også kan købe varme drikke og mad inden start.

Vinderen får en medalje og 10.000 danske kroner, som de fleste løbere med glæde accepterer!

Samsø Marathon er et maraton, der hvert år afvikles på den danske ø Samsø. Løbet blev oprindeligt startet af en gruppe kvinder og er siden vokset til at være en inkluderende begivenhed for både mænd og kvinder.

Løbet finder i øjeblikket sted den 5. maj hvert år. Marathonet er 21 kilometer langt, med omkring 5000 deltagere hvert år. Arrangementet starter i landsbyen Nykøbing, som er det nordligste punkt i Danmark, og slutter på den sydligste spids af Samsø – som hedder Skarvieren Bugt.

Samsø Marathon er et dansk løbemaraton, der afvikles hvert år på øen Samsø. Det er en årlig begivenhed, som hvert år tiltrækker både mænd og kvinder.

Det første maraton blev etableret i 1982, og siden da har maraton tiltrukket folk fra hele Danmark og andre steder som Island, Norge, Sverige og Tyskland. I 1996 besluttede virksomheden at gøre det til et punkt at lave et løb for kvinder.

Dansk løbemaraton, eller Samsø Marathon, er et løbearrangement, der finder sted hvert andet år på den danske ø Samsø.

Det første maraton var i 2009, og der har været fire til dato. I hver af dem har mere end 1500 løbere deltaget.

Samsø Marathon er et dansk løbemaraton for mænd og kvinder.

Løbet starter fredag den 19. oktober. Marathonet har tre distancer: 42 kilometer, 20 kilometer og 10 kilometer.

Samsø Marathon er et dansk løbemaraton, der afholdes årligt i Samsø by. Stævnet byder på tre distancer, 42 kilometer, 20 kilometer og 10 kilometer. Det finder sted den første fredag i oktober med tilmelding fra kl. 12:00 CET onsdag og torsdag før begivenhedsdatoen.

Samsø Marathon er et dansk løbemaraton, der afholdes årligt i juli på øen Samsø.

Eliud Kipchoge fra Kenya satte to verdensrekorder og vandt løbet i både 2016 og 2017 med tider på henholdsvis 2:01:39 og 2:00:25.

2018-udgaven blev vundet af den kenyanske løber Keith Kipkoech, der gennemførte banen på 2 timer, 19 minutter og 48 sekunder.

– Dansk løbemaraton

– Foregår på Samsø ø

– Første gang i 2003

– Rekordholder er Eliud Kipchoge fra Kenya (2:01:39)

Det første Samsø Marathon fandt sted i 1988 og er blevet en tradition på øen, der tiltrækker løbere fra hele Danmark. Løbet er åbent for mænd og kvinder og kan deltages af hold på to.

Der er seks forskellige distancer at vælge imellem: 3, 10, 20, 42,2 kilometer eller 100 kilometer til “Samsø-Marathon”. Alle distancer starter klokken 08:00 om morgenen.

Kurset starter ved Samsøs berømte fyrtårn og tager løbere gennem den naturlige skønhed på øens landbrugsjord, forbi dens maleriske marker, skove og moser, før de slutter med en spektakulær udsigt over til Sverige.